Admini, Notodden lørdag 1. juli kl. 14: Opplev innsiden av magiske Admini, med Trond Aasland

Lørdag 1. juli kl. 14-16: Vi gjentar suksessen med det utsolgte arrangementet på Admini 23. juni. Nå kan også du oppleve innsiden av sagnomsuste Admini (Administrasjonsbygget), sammen med eksperten Trond Aasland.
«Det hvite hus» på toppen av Villamoen ble bygget som Norsk Hydros ansikt utad av grunnlegger Sam Eyde, i 1906. De joniske søylene er like majestetiske i dag. Og innsiden er like magisk som den er mytisk. I dag er bygget fredet og en del av UNESCOs verdensarv. Bygget er i utgangspunktet ikke åpent for publikum.

Historiker Trond Aasland vil 1. juli holde foredraget «Admini – Huset som tok verden til Notodden og Notodden til verden». Her vil du få unik informasjon, samtidig som du står midt inne i verdensarven.

(Bestilling: https://notodden-opplevelser-as.sumupstore.com/produkt/admini-arrangement-lordag-1-juli-kl-14)

Vi møtes på forsiden på Villamoen kl. 14, før vi begir oss over i parken på sørsiden. Der blir det servering av eplemost fra lokale Nerø Gård (som har vunnet både VM og NM). Før vi så begir oss inn i majestetiske Admini. Her må vi være ytterst forsiktige med interiøret.

Arrangementet er beregnet for voksne, over 16 år, og det er beregnet å vare ca. 1,5 time. Det er kun plass til 35 personer, så reservér din så snart som mulig. For å dekke utgifter vil arrangementet koste 150 kr per person, inkludert servering.

FOR Å RESERVERE/BETALE:

Nett: Betal med kort/ApplePay i vår nettbutikk: https://notodden-opplevelser-as.sumupstore.com/produkt/admini-arrangement-lordag-1-juli-kl-14

Oppmøte: Kom innom Notodden Opplevelser sin stand på Nesøya Marina kl. 10-16, før torsdag kl. 16. Her kan du betale med kort, GooglePay, ApplePay osv i vår kortterminal.

Har du problemer/spørsmål:
* Messenger: Send oss en direktemelding (DM) via vår Facebook-side: https://www.facebook.com/NotoddenOpplevelser
* Epost: kontakt@notoddenopplevelser.no
* SMS: 91695196.

NB! Vi har betalingsterminal på Admini fredag, men grunnet stor pågang er dette kun beregnet for de som kan dokumentere at de har fått bekreftet forhåndsbestilling/forhåndsreservasjon.

Bare spør hvis noe er uklart. Velkommen! 🙂

Klassisk og unikt interiør i 1. etasje, Admini. Foto: Per Berntsen. Fra nettsidene til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.
Utsikt sørover, utover Heddalsvannet. Alle foto fra 2023: Notodden Opplevelser AS.
Sikkert kom kongen: I 1909 (som dette bildet antagelig er fra) kom Haakon VII til Notodden og Admini. Her sammen med bl.a. Hydro-grunnlegger Sam Eyde (t.h.). Legg merke til bakongen, som nå ikke finnes lenger.